Proef het succes!

“Zien wat anderen zien, doen wat anderen niet doen”

Blog

Lees hier al het laatste nieuws en ontwikkelingen over The FoodProfessor en branche gerelateerde onderwerpen.

Aanbod van eten op een dag vaak ongunstig verdeeld

woensdag, 18 februari 2015
Een gastvrij maaltijdconcept begint bij de opbouw van het eetpatroon, zegt Adrie Jongenelen, oud-hoofd voeding van het Máxima Medisch Centrum en tegenwoordig directeur van adviesbureau The FoodProfessor. Jongenelen heeft vele zorginstelling- en ziekenhuiskeukens van binnen gezien en komt tot de conclusie dat niet zelden het aanbod van eten op een dag ongunstig over de dag…

Voedselverspilling terugdringen een vorm van gastvrijheid

donderdag, 29 januari 2015
Iedereen die zich bezighoudt met maaltijden in de zorg, is – als het goed is – ook bezig met het terugdringen van voedselverspilling. En dat kan goed zijn voor de gastvrijheid binnen een organisatie. Want als de besparingen worden ingezet om de maaltijden te verbeteren, heeft waste management een directe invloed op de beleving van…

Warme maaltijd naar de avond verplaatsen

woensdag, 28 januari 2015
Verpleeg- en verzorgingshuizen doen er goed aan de warme maaltijd van de middag naar de avond te verplaatsen. Dat zegt Adrie Jongenelen, directeur van adviesbureau The FoodProfessor. Volgens Jongenelen is het eetpatroon in de zorg verkeerd. “Het aanbod is ongunstig verdeeld over de dag. In een heel kort tijdsbestek volgen ontbijt, koffie met een koekje,…