Proef het succes!

“Zien wat anderen zien, doen wat anderen niet doen”

BN DeStem: 'The FoodProfessor' uit Noordhoek is trots op zorgdeal

BN DeStem: 'The FoodProfessor' uit Noordhoek is trots op zorgdeal BN DeStem: 'Foodprofessor' uit Noordhoek is trots op zorgdeal
maandag, 02 november 2015

NOORDHOEK - Adrie Jongenelen, 'Foodprofessor', uit Noordhoek is het brein achter een formule die voedselverspilling in zorginstellingen tot 30 procent moet verminderen.

Hij tekende dinsdag met nog 53 andere partijen de 'Green Deal', een samenwerking tussen de overheid, zorgaanbieders en bedrijven die samen het streven hebben duurzaamheid in de zorg te verbeteren.

Registratie
De 'Food Scan & Waste Tool', zoals het programma van Jongenelen heet, registreert het voedingsproces in zorginstellingen vanaf de inkoop tot de consumptie.

"Door de registratie ontdekt de tool op welke punten in het proces de verspilling zit, en hoe groot deze is. Op basis van die analyse ontwikkelen we een strategie en verbeterplan om knelpunten succesvol aan te pakken", aldus Jongenelen. 

bron: Iris van den Berg, BN DeStem

Voor een optimale werking van deze website en het bijhouden van bezoekersstatistieken gebruiken wij cookies. Met deze cookies kunnen wij jouw internetgedrag i.s.m. Google Analytics en YouTube binnen onze website volgen. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent.