Proef het succes!

“Zien wat anderen zien, doen wat anderen niet doen”

Blog

Lees hier al het laatste nieuws en ontwikkelingen over The FoodProfessor en branche gerelateerde onderwerpen.

Ook Avoord (Het Anbarg) gaat werken met de Food & Waste Scan

vrijdag, 08 mei 2015
Scan brengt oorzaken én oplossingen voedselverspilling in organisaties in kaart Zorginstelling Avoord is een van de instellingen die een jaar lang gratis gebruik mag maken van de Food & Waste Scan. Manager Welzijn Eefje Verschuuren van Avoord nam de Food & Waste Scan op 29 april 2015 officieel en met een klein feestelijk tintje in…

Publicatie: Food Hospitality

zaterdag, 25 april 2015
Cordaans nieuwe voorspeller van voedselverspilling Cordaan is een van de drie instellingen die een jaar lang gratis gebruik mag maken van de Food & Waste Scan. De zorginstelling won de prijs tijdens Zorgtotaal.Cordaan gaat de Food & Waste Scan inzetten op haar locatie Berkstede in Diemen. De tool, die laat zien op welke momenten in…

Publicatie: No Waste network

woensdag, 22 april 2015
Cordaan als eerste van start met Food & Waste Scan 22-04-2015 | Zorginstelling Cordaan gaat als eerste gebruik maken van de Food & Waste Scan. De tool moet Cordaan tot 30 procent aan voedingskosten besparen door verspilling tegen te gaan. Zorginstelling Cordaan gaat de Food & Waste Scan vanaf 8 juni gebruiken in de vestiging…

Zorginstelling Cordaan 1e gebruiker

vrijdag, 17 april 2015
Scan brengt oorzaken én oplossingen voedselverspilling in organisaties in kaart Cordaan gaat als eerste werken met de Food & Waste ScanZorginstelling Cordaan is een van de instellingen die een jaar lang gratis gebruik mag maken van de Food & Waste Scan. Locatiemanager Rob Ebbeling van Cordaan nam de Food & Waste Scan op 14 april…

Gastvrije Zorg - Ontkoppeld koken

vrijdag, 06 maart 2015
In het magazine Gastvrije Zorg is een artikel gepubliceerd omtrent het "Ontkoppeld koken" voedingsconcept. Wat zijn de voordelen van ontkoppeld koken?“Het grote voordeel is dat we met zo’n flexibel systeem heel goed kunnen inspelen op de wensen van de klant. Er is veel keuze en de presentatie van de maaltijd is een lust voor het…

Gastvrije Zorg - Regeneren

vrijdag, 06 maart 2015
In het magazine Gastvrije Zorg is een artikel gepubliceerd omtrent het "Regeneren". Waarom is er voor ontkoppeld gekozen?“Er was een wens van de cliëntenraad om de warme maaltijd naar de avond te brengen. We kozen daarom in 2013 voor een ander kookproces. Tot die tijd kookten we gekoppeld, met de warme maaltijd tussen de middag.…

Aanbod van eten op een dag vaak ongunstig verdeeld

woensdag, 18 februari 2015
Een gastvrij maaltijdconcept begint bij de opbouw van het eetpatroon, zegt Adrie Jongenelen, oud-hoofd voeding van het Máxima Medisch Centrum en tegenwoordig directeur van adviesbureau The FoodProfessor. Jongenelen heeft vele zorginstelling- en ziekenhuiskeukens van binnen gezien en komt tot de conclusie dat niet zelden het aanbod van eten op een dag ongunstig over de dag…

Voedselverspilling terugdringen een vorm van gastvrijheid

donderdag, 29 januari 2015
Iedereen die zich bezighoudt met maaltijden in de zorg, is – als het goed is – ook bezig met het terugdringen van voedselverspilling. En dat kan goed zijn voor de gastvrijheid binnen een organisatie. Want als de besparingen worden ingezet om de maaltijden te verbeteren, heeft waste management een directe invloed op de beleving van…