‘Waste’, ofwel derving van voedsel, is een begrip dat een steeds belangrijkere rol speelt binnen onze samenleving. Jaarlijks belandt er in Nederland voor miljarden euro’s aan bruikbaar voedsel bij het afval.
The FoodProfessor heeft een Food & Waste Scan ontwikkelt, waarmee de waste van een organisatie op een eenvoudige maar duidelijke manier in kaart kan worden gebracht. Dit betreft de waste gemeten over het gehele proces van A tot Z. Dus er wordt niet enkel gekeken naar wat er in de keuken tijdens het bereidingsproces wordt verspilt, maar er wordt tevens gekeken naar:
- Welke hoeveelheid komt er terug dat wordt niet opgegeten door de cliënt, patiënt, bewoner of gast?
- Is er sprake van beleving en gastvrijheid rondom de maaltijd?
Alle schakels in het proces rondom eten, drinken & gastvrijheid dienen op elkaar aan te sluiten.
Door het uitvoeren van de Food & Waste Scan krijgt uw organisatie inzicht in de huidige situatie met betrekking tot waste en de kwaliteit van uw voedingsorganisatie. Daarnaast geeft The FoodProfessor advies met betrekking tot verbetermogelijkheden die zullen leiden tot een reductie van de waste (kosten) en de kwaliteit van uw voedingsorganisatie. The FoodProfessor kan uw organisatie na het uitvoeren van de Food & Waste Scan, ondersteunen en begeleiden bij het implementeren van verbetervoorstellen en het rapporteren van de resultaten na het invoeren van verbetervoorstellen.