Proef het succes!

The FoodProfessor is een onafhankelijk adviesbureau
met een vernieuwende en frisse visie gericht op eten, drinken & gastvrijheid.

Nieuw e-learningprogramma sluit aan op werkwijze Reinier de Graaf

Nieuw e-learningprogramma sluit aan op werkwijze Reinier de Graaf Nieuw e-learningprogramma sluit aan op werkwijze Reinier de Graaf
maandag, 04 februari 2019

Goede medewerkers zijn goud waard. Zeker in de zorgwereld. Daarom ontwikkelde Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft samen met Bidfood en The FoodProfessor een e-learningprogramma op maat. “Door in onze medewerkers te investeren, investeren we automatisch in een betere zorg.”

De gezondheid van patiënten staat in de zorg voorop. Kennis van hygiëne en voedselveiligheidsystemen zijn dan ook van groot belang. “Zeker voor nieuwe medewerkers is kennis van HACCP belangrijk”, vertelt teamleider patiëntenvoeding Kim Wit. “Je leert veel van collega’s, maar een bepaalde basiskennis is een must. Onze oude HACCP e-learning was niet specifiek gericht op dit ziekenhuis. Die ging bijvoorbeeld over frituren, maar wij frituren hier helemaal niet.”

Innovatief HACCP e-learningprogramma
Samen met Bidfood en The FoodProfessor ontwikkelde het team Patiëntenvoeding daarom een innovatief HACCP e-learningprogramma, dat beter aansluit op de werkwijze van Reinier. Met beelden en situaties die voor het personeel herkenbaar zijn. “Dan voelt het niet als een moetje en de informatie blijft je beter bij”, vertelt Aartie Mahabier, die recent de nieuwe e-learning heeft afgerond. “Ik kwam zelfs mijn eigen collega’s tegen op foto’s en dat maakt het leren extra leuk.” 

Starten en stoppen wanneer dat uitkomt
De ‘Assists van Reinier’ hebben met een eigen wachtwoord eenvoudig toegang tot het programma. “Je kunt starten en stoppen wanneer jou dat uitkomt”, vertelt Monique du Pon, medewerker patiëntenvoeding bij Reinier de Graaf. “Dat kan ook vanuit huis. Elk hoofdstuk sluit je af met een deeltoets en aan het einde rond je de module af met een hoofdtoets. Op het moment dat je slaagt, krijg je direct een certificaat in je mail. Met daarop natuurlijk het logo van ons ziekenhuis.”

Kennisoverdracht binnen het ziekenhuis
Het nieuwe e-learningprogramma heeft nog een aantal andere voordelen ten opzichte van zijn voorganger. “Alles is een stuk gebruiksvriendelijker”, vertelt Kim enthousiast. “Het opleidingstraject is ook veel inzichtelijker.” Het programma wordt elk jaar met Bidfood en The FoodProfessor waar nodig aangepast. Kim: “Nieuwe hygiënecodes bijvoorbeeld, die kunnen we direct toevoegen. Door de samenwerking met Bidfood blijft deze e-learning up-to-date en verbeteren we onze kennisoverdracht binnen het ziekenhuis.”

Interesse in onze detachering van koks? Wij komen graag met u in contact!


Dit artikel is eerder verschenen in het Bidfood-magazine Served

Lees ook: Reinier de Graaf ziekenhuis slaat handen ineen met Bidfood en The FoodProfessor

Neem contact met ons op!

Neem contact met ons op

Interesse in een van onze diensten, of wilt u graag meer weten over The FoodProfessor?
Wij zijn te bereiken op tel. +31 (0)16 - 876 4004

Neem direct contact met ons op »

Voor een optimale werking van deze website en het bijhouden van bezoekersstatistieken gebruiken wij cookies. Met deze cookies kunnen wij jouw internetgedrag i.s.m. Google Analytics en YouTube binnen onze website volgen. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent.
Ok