Proef het succes!

“Zien wat anderen zien, doen wat anderen niet doen”

Studenten onderzoeken voedingsbehoefte ouderen

Studenten onderzoeken voedingsbehoefte ouderen Studenten onderzoeken voedingsbehoefte ouderen
donderdag, 27 oktober 2016

In samenwerking met de HAS Hogeschool uit ’s-Hertogenbosch, gaat The FoodProfessor onderzoek doen naar de voedingsbehoefte van ouderen. Het doel van dit onderzoek is om erachter te komen wat de voedingsbehoeften van senioren zijn, waarbij aansluitend ook rekening wordt gehouden met persoonlijke voorkeuren.

Student aan het woord

Een van de studenten waarmee The FoodProfessor samenwerkt is Sanne Kouwenhoven, vierdejaars student Voedingsmiddelentechnologie aan de HAS Hogeschool;
“In ons afstudeerjaar wordt er van ons verwacht dat we een individuele specialisatie uitvoeren. Studenten mogen zelf het onderwerp kiezen. Ik ben gaan nadenken over wat ik nog wilde leren. Daarbij vond ik het belangrijk om meer inzicht te krijgen in het bedrijfsleven. Door gebruik te maken van mijn netwerk, kwam ik in contact met The FoodProfessor. Omdat mijn interesses liggen bij voeding en gezondheid, heeft The FoodProfessor een opdracht samengesteld op dit gebied. Tijdens het onderzoek wordt er enerzijds gekeken naar de voedingsbehoefte en anderzijds naar de persoonlijke voorkeuren van de senior.

Het pilot onderzoek wordt uitgevoerd bij Avoord Anbarg in Etten-Leur, welke zal duren tot februari 2017. Zowel het personeel als de gasten van Avoord Anbarg, nemen deel aan het onderzoek wat bestaat uit meerdere enquêtes en interviews.’’

Nieuwsgierig geworden?

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzame en gastvrije (voedings)concepten en The FoodProfessor? Blijf ons dan volgen of neem vrijblijvend contact met ons op!

Voor een optimale werking van deze website en het bijhouden van bezoekersstatistieken gebruiken wij cookies. Met deze cookies kunnen wij jouw internetgedrag i.s.m. Google Analytics en YouTube binnen onze website volgen. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent.