Proef het succes!

“Zien wat anderen zien, doen wat anderen niet doen”

Warme maaltijd naar de avond verplaatsen

Warme maaltijd naar de avond verplaatsen Warme maaltijd naar de avond verplaatsen
woensdag, 28 januari 2015

Verpleeg- en verzorgingshuizen doen er goed aan de warme maaltijd van de middag naar de avond te verplaatsen. Dat zegt Adrie Jongenelen, directeur van adviesbureau The FoodProfessor.

Volgens Jongenelen is het eetpatroon in de zorg verkeerd. “Het aanbod is ongunstig verdeeld over de dag. In een heel kort tijdsbestek volgen ontbijt, koffie met een koekje, soep, warme maaltijd, thee met een koekje en broodmaaltijd elkaar op. In de avond is er vaak niks meer.”

WINST
Dat kan anders, zegt de directeur van The FoodProfessor. “Er is al veel winst te behalen als de warme maaltijd naar de avond wordt verschoven. De nacht wordt daardoor rustiger, want bewoners zijn halverwege de avond niet meer hongerig. Het gebruik van medicijnen zoals slaappillen kan zo ook worden teruggedrongen.”

MAALTIJD HET BELANGRIJKSTE
Jongenelen, voorheen hoofd voeding van het Máxima Medisch Centrum, ziet de maaltijd als het belangrijkste onderdeel van een gastvrije zorgorganisatie. “Een goede maaltijd is het laaghangend fruit van het gastvrijheidsconcept, want je kunt er op zo’n eenvoudige manier het verschil mee maken.”

Lees het hele interview binnenkort in Gastvrije Zorg

Voor een optimale werking van deze website en het bijhouden van bezoekersstatistieken gebruiken wij cookies. Met deze cookies kunnen wij jouw internetgedrag i.s.m. Google Analytics en YouTube binnen onze website volgen. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent.