Proef het succes!

The FoodProfessor is een onafhankelijk adviesbureau
met een vernieuwende en frisse visie gericht op eten, drinken & gastvrijheid.

Samenwerking met Zuiderburen Immaculata, een terugblik op een succesvol traject!

Samenwerking met Zuiderburen Immaculata, een terugblik op een succesvol traject! Samenwerking met Zuiderburen Immaculata
dinsdag, 27 februari 2018

Eerder schreven we over ons uitstapje over de grens waar wij aan de slag zijn gegaan in Edegem, België. Woon-zorgcentrum Immaculata heeft hulp van The FoodProfessor ingeschakeld nadat zij op zoek was naar een voedingsconcept dat écht klaar is voor de toekomst. Een uitdaging voor The FoodProfessor want werken met de Zuiderburen was hier voor het eerst. Maar ook een uitdaging voor Immaculata, zij hebben met succes een compleet nieuw voedingsconcept geïmplementeerd. Een korte terugblik...

Het volledige traject is gestart met onze ‘Quick Scan’, daaruit bleek al snel dat de organisatie een aantal dingen heel goed deed, beter zelfs dan dat wij vaak tegenkomen. Immaculata is een innovatieve en gastvrije organisatie waar de warme sfeer heel duidelijk voelbaar was, vanaf het moment dat je de parkeerplaats zelfs al komt oprijden. Iedere medewerker is gastvrij en merkbaar betrokken, iets dat wij heel belangrijk vinden. Toen we het voedingsconcept dat van kracht was zijn gaan bekijken bleek dit helemaal niet in lijn te zijn met onze eerdere bevindingen. Het voedingsconcept liep volkomen scheef met de gedachtegang die voor de rest in het huis gevolgd werd. Werk aan de winkel!

We hebben het traject in een aantal fases opgedeeld om planmatig en efficiënt aan de slag te kunnen. We hebben heel duidelijk gestuurd op het ‘verplaatsen’ van het totale voedingsproces, dat was namelijk volledig geënt op de keuken en níet op de behoeften van bewoners en familie. De belangrijkste doelstelling voor het nieuwe voedingsconcept was om juist dat nu om te draaien en de wensen van bewoners en hun familie voorop te zetten. Om deze verandering in gang te zetten hebben de opleiding en training van de gastvrouwen en keukenmedewerkers een cruciale rol gespeeld. Het in de praktijk brengen van de nieuwe theoretische kennis hebben we uitgerold in een testfase. Die fase gaf ons de ruimte om te kijken wat wel en niet werkt en waar we tegenaan liepen. Na de testfase hebben we knopen doorgehakt en was de aanschaf van nieuwe warme maaltijd serveer wagens, nieuwe schotels en nodig keukengereedschap een feit.

Inmiddels heeft Immaculata met haar nieuwe voedingsconcept, Eten en Meer, het hele proces van hoe een maaltijd tot stand komt veranderd. Pas op het moment dat een bewoner á la minute een keuze heeft gemaakt in wat hij/ zij wil eten wordt een bord gedresseerd. Een enorme kwaliteitsverbetering in presentatie en in aanpassingsmogelijkheden naar de wensen van familie en bewoner.

Wij kijken terug op een zeer succesvolle samenwerking waarbij de gemoedelijkheid, passie en leergierigheid van de gastvrouwen diepe indruk heeft gemaakt. We houden natuurlijk nog contact met woon-zorgcentrum Immaculata maar zijn ervan overtuigd dat zij met Eten en Meer absoluut klaar zijn voor de toekomst!

Neem contact met ons op!

Neem contact met ons op

Interesse in een van onze diensten, of wilt u graag meer weten over The FoodProfessor?
Wij zijn te bereiken op tel. +31 (0)16 - 876 4004

Neem direct contact met ons op »

Voor een optimale werking van deze website en het bijhouden van bezoekersstatistieken gebruiken wij cookies. Met deze cookies kunnen wij jouw internetgedrag i.s.m. Google Analytics en YouTube binnen onze website volgen. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent.
Ok